Mercedes accu
Nadat eerder Tesla een accupack introduceerde voor thuisgebruik, gaat ook Mercedes-Benz-moederbedrijf Daimler zich roeren in de markt voor energy storage

Daimler richtte in 2009 de werkmaatschappij ACCUmotive op, bedoeld om lithium-ionaccu’s voor elektrische en hybride auto’s te ontwikkelen en produceren. Nu de kosten voor zonnepanelen flink zijn gedaald in de afgelopen jaren, komt er steeds meer vraag naar producten om deze energie in op te slaan. Daimler springt met ACCUmotive in op die vraag.

Het bedrijf gaat twee verschillende accupakketen aanbieden. Voor thuisgebruik is er een accu met een capaciteit van 2.5 kWh (ongeveer een derde van het dagelijkse gebruik van een huishouden), voor industrieelgebruik zijn er accu’s van 5.9 kWh. Ook kunnen de kleine 2.5 kWh-accu’s in achtvoud aan elkaar worden gekoppeld voor een capaciteit van zo’n 20 kWh, eveneens voor industrieel gebruik.

Opvallend is dat ACCUmotive kiest voor veel kleinere accu’s dan Tesla. Zij bieden twee modellen, met 7 kWh of 10 kWh voor respectievelijk 3000 en 3500 dollar. Wat ACCUmotive rekent voor haar accu’s is nog niet bekend.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“Me too, me too” is what springs to mind…

Tesla is in principe een Batterij-laboratorium / fabrikant wat onder andere ook Auto’s maakt (de meesten zullen ze alleen van de auto’s kennen).

Daimler is echter een uh, voertuigen-fabrikant. Iets met schoenmaker blijf bij je leest ?

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.