Smart Fortwo Electric Drive
Voor iedereen met bezwaren tegen auto’s met een verbrandingsmotor of een stevige voorkeur voor elektrisch rijden is er het deelplatform OnzeAuto.

Het is de bedoeling dat het platform een belangrijke bijdrage levert aan elektrisch rijden in Nederland. Dat doet OnzeAuto door volledig elektrische deelauto’s te faciliteren voor zowel particulieren als ondernemers. De deelauto is naar keuze inzetbaar bij één of enkele bedrijven, of kan worden gedeeld door bekenden of buurtgenoten. Uiteraard zorgt delen voor een kostenbesparing, maar dit moet bovendien zorgen voor een afname van de parkeerdruk in buurten die zuchten onder grote hoeveelheden auto’s. Want lang niet iedere auto wordt even intensief gebruikt.

Oprichters Marcel Kloprogge en Otto Smit hebben gekozen voor de digitale route. Via de website kunnen de verschillende mogelijkheden worden bekeken en kunnen bekenden worden uitgenodigd om mee te delen. Uiteindelijk kan er een offerte worden aangevraagd voor de deelauto, met inbegrip van een laadvoorziening. Voor de auto wordt er een leaseconstructie opgezet, dat betekent dus een overzichtelijk maandtarief. Er is momenteel keuze uit een BMW i3 en een Smart ForTwo Electric Drive.

Leverancier van de auto’s is Leaseplan. De laadstations komen bij Ecotap vandaan. Voor het gebruik van de deelauto is er een onvermijdelijke app, om te kunnen reserveren, rijden en na afloop de gemaakte ritkosten te verrekenen.

Zowel de i3 als de Fortwo wordt ook bij andere partijen als deelauto ingezet. Eerstgenoemde is Buurauto in Amsterfoort, laatstgenoemde Car2go in Amsterdam.

Foto: Smart Fortwo Electric Drive


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.