Een zonnewagen voor alledag, de Sono Sion. Er gaan dagen voorbij dat we niks horen van Sono, maar op de achtergrond wordt nog altijd het nodige werk verzet.

De Sono Sion belooft goedkoop elektrisch vervoer te zijn. Bovendien is de auto ruimhartig van zonnepanelen voorzien, zodat zij die weinig rijden maar nauwelijks naar laadpunten hoeven om te zien.

De prijs is intussen wat bijgesteld, naar verwachting kan de Sono Sion worden aangeboden voor een bedrag van € 25.500. Daar staat een auto tegenover die in alle gevallen zwart is (zodat de zonnecellen wat minder opvallen), die een accupakket heeft met een capaciteit van 35 kilowattuur en een elektromotor die goed is voor 120 kW (163 pk).

Tijdens een evenement in Berlijn, voor iedereen die geïnteresseerd is in Sono, of zelfs tot de fanschare van het merk kan worden gerekend, blijkt dat de ontwikkeling voortgaat. Er is uiteindelijk besloten om twee prototypes te bouwen, in plaats van vier. Dit om enige kosten te besparen. Het is de bedoeling dat die auto’s in november gereed zijn. In 2021 moeten in totaal 30 exemplaren van de Sono Sion worden gebouwd, pre-productie-exemplaren die slechts op details verschillen van het productiemodel. Een paar van die auto’s zullen op pijnlijke wijze sneuvelen tijdens crashtests.

Het is volgens de merkfilosofie van Sono om de auto zo eenvoudig mogelijk en doeltreffend te laten zijn. Het is de bedoeling dat de ev intuïtief kan worden bediend. Android Auto en Apple CarPlay zijn aanwezig en verbruiksfetisjisten komen aan hun trekken met een uitgebreide verzameling aan data die inzichtelijk maakt hoe het zit met opgewekte en verbruikte energie.

Het accupakket is adequaat, het rijbereik bedraagt ongeveer 200 kilometer. Mocht de accutechniek met sprongen vooruit gaan, dan zal mogelijk een wat grotere batterij worden gemonteerd. Opladen gaat bij een regulier laadpunt met maximaal 11 kW, bij de snellader valt met ten hoogste 50 kW op te laten. Naar gadgets wordt vergeefs verzocht. De auto heeft eenvoudige “parkeerpiepers” en een reguliere cruise control. Vergeleken met het oermodel, is de lengte van de Sono Sion met 20 centimeter toegenomen.

Onduidelijk is wanneer de levering van de Sono Sion van start gaat. (Via: Edision)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.