De Schipholtaxi’s functioneren allesbehalve probleemloos, tot grote onvrede van twee taxiondernemers.

Het gaat om de Bios-groep en Taxi Jappie, de beide bedrijven zijn actief op Schiphol. Op de nationale luchthaven worden sinds 2014 Tesla-taxi’s ingezet, aangezien is verordonneerd dat met elektrische taxi’s moet worden gereden.

De tevredenheid over Tesla is niet bepaald groot, zo blijkt uit een artikel van het Financieele Dagblad. Binnen afzienbare termijn gaan onderdelen kapot die bij een Mercedes-taxi pas na 500.000 kilometer stuk zouden gaan. Helaas wordt niet vermeld wat de levensduur van de onderdelen bij een Tesla zo ongeveer is. Wel wordt duidelijk dat zaken als draagarmen of aandrijfassen tot de probleempunten behoren. De algehele betrouwbaarheid laat sowieso te wensen over.

De Bios-groep heeft de Tesla Model S op een eerder moment verruild voor de Tesla Model X, omdat de vroege uitvoering van de Model S die werd ingezet rijbereik tekort kwam. Er wordt gemeld dat er in 2018 in totaal 75 defecten van verschillende auto’s hersteld moesten worden, in 2019 ging het om bijna 60 defecten. Dit wordt niet nader gepreciseerd.

Taxi Jappie meldt dat de kilometerstanden van de Tesla’s regelmatig niet klopt, wat te wijten zou zijn aan haperende internetverbindingen van de auto’s. In één geval zou er een verschil van 4.700 kilometer zijn ontstaan, iets dat door de toezichthouder kan worden aangewezen als fraude.

Een pijnpunt is ook dat het serviceniveau zo ongeveer nul is. Er is geen vast aanspreekpunt voor de taxibedrijven. Aan de Bios-groep is te kennen gegeven dat slechts twee auto’s tegelijkertijd binnen mogen worden gebracht. Ook dient in gevallen te worden betaald voor reparaties waarvan redelijkerwijs mag worden verwacht dat het garantie zou betreffen.

Bij de Bios-groep worden intussen vijf stuks van de Audi e-tron ingezet. Vooralsnog naar tevredenheid.

Beeld: Tesla-taxi’s wachtend op klandizie, door @lexusfan op Autojunk


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.