Op 1 juli aanstaande wijzigen veel tarieven en grenswaardes met betrekking tot autogerelateerde belastingen. Denk alleen al aan de bijtellingsregels. Deze veranderingen kunnen allerlei gevolgen hebben voor autokopers, -bezitters en zakelijke rijders. Bovag verschaft duidelijkheid en lanceert vandaag een website waar in een handomdraai de gevolgen te zien zijn.

De website Bovag.nl/autobelastingen bepaalt op basis van de CO2-uitstoot van een geselecteerde auto, het verwachte moment van eerste tenaamstelling en een keuze tussen particulier en zakelijk gebruik of en tot wanneer welke belastingen van toepassing zijn. Voor de zakelijke automobilist laat de belastingchecker ook op basis van de cataloguswaarde exact zien hoeveel fiscale bijtelling er per maand is verschuldigd.

Belastingvrij
De particuliere autobezitter krijgt inzicht in de al dan niet belastingvrije status van zijn huidige of toekomstige voertuig, voor wat betreft de motorrijtuigenbelasting (MRB) en de aanschafbelasting BPM.

Duidelijkheid verschaffen
Tot 2016 worden de CO2-grenzen – die de basis vormen voor de autobelastingen – periodiek aangescherpt, terwijl de daaraan gekoppelde tarieven worden opgeschroefd. Sommige auto’s die nu nog belastingvrij zijn, zijn dat na 1 juli 2012 niet meer. Voor tal van andere modellen zijn de wijzigingen pas vanaf 1 januari 2013 of pas nóg een jaar later van toepassing, particulieren moeten vanaf 1 januari 2014 MRB betalen voor hun zuinige auto, vanaf 1 augustus a.s. geldt er een BPM-toeslag bij aanschaf van een dieselauto en de korting voor diesels met een motor die voldoet aan de Euro6-norm wordt per 1 januari 2013 gehalveerd. Zomaar een greep uit de maatregelen die de komende jaren op stapel staan. De autobelastingchecker van Bovag verschaft duidelijkheid voor de automobilist en de autobranche en spitst zich qua uitkomst puur en alleen toe op wat voor die ene specifieke auto van toepassing is.


Meer lezen over: , , , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.