i3
Het Belgische marktonderzoeksbureau InSites kiest voor een duurzame groei.

Het bedrijf neemt vandaag elf BMW i3’s (rijtest) op in zijn wagenpark en voorziet het van laadpalen bij zowel zijn personeel als op het werk. Zo worden ze na SWIFT in één klap het grootste BMW i3-park van België.

De elektrische auto van de Duitse autofabrikant biedt sinds deze zomer een rijbereik van 300km volgens de NEDC-cyclus. Het Belgische bedrijf koos voor de i3 Advanced, met onder andere navigatie, stoelverwarming en snellaadmogelijkheden. De consultants van InSites hebben regelmatig afspraken door het hele land. Een beetje luxe was dus een pré.

Het bedrijf wil de hele organisatie betrekken bij een duurzaamheidskeuze. Zo bouwt het onderzoeksbureau samen met EV-Point, die ook de laadinfrastructuur voorziet, een interne digitale marktplaats waar quasi alle wagens van hun medewerkers in beschikbaar zijn. Zo kunnen de elektrische rijders tot 30 dagen per jaar beroep doen op een wagen met verbrandingsmotor én kunnen de andere collega’s proeven van elektrisch rijplezier.

Om de elektrificatie van zijn vloot te ondersteunen, voorziet InSites in een parking die de elektrische chauffeurs bevoordeeld met een VIP-plaats: het dichtst bij de ingang, gereserveerd voor e-rijders en overdekt. In totaal voorziet het bedrijf meer van dergelijke VIP-parkeergelegenheden dan dat er op dit moment elektrische auto’s zijn. Zo is het bedrijf ook klaar om in de toekomst verdere stappen te zetten. Het geheel wordt gerealiseerd in samenwerking met BMW Verstraeten, BMW Belux, Leaseplan en EV-point.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.