Naar aanleiding van de drie branden – en om de gemoederen te bedaren – heeft Tesla de National Highway Traffic Safety Administration verzocht alsnog een volledig onderzoek in te stellen naar de veiligheid van de Model S bij beschadigingen aan het onderstel.

De Model S wordt op de markt gezet als de veiligste auto ooit getest. Na drie branden in korte tijd, veroorzaakt door ongelukken waarbij de accu beschadigde, maakt men zich zorgen over de validiteit van de tests. Tesla CEO Elon Musk benadrukt dat percentueel gezien deze branden te verwaarlozen zijn. Omdat de inzittenden vrijwel ongedeerd bleven, is de Model S nog steeds veiliger dan elke andere auto. “It is literally impossible for another car to have a better safety track record, as it would have to possess mystical powers of healing.”

Om te bewijzen dat hun uitspraken kloppen, zal de National Highway Traffic Safety Administration de onderzijde van de Model S inspecteren op brandgevaar. Een terugroepactie is een mogelijk gevolg, maar Elon Musk is ervan overtuigd dat dit niet aan de orde zal zijn.

Voor de zekerheid wordt wel de luchtvering hoger gezet, zodat de kans om objecten op de weg te raken afneemt. In januari komt er een software update, waarmee de bestuurder zelf direct de hoogte in kan stellen. Daarnaast wordt schade door brand opgenomen in de garantie.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

-edit: dank u, is inmiddels gefixt-

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.