De Volt kent schijnbaar veel gunstige voordelen voor zowel privérijders als zakelijke bestuurders. De Volt is namelijk vrijgesteld van wegenbelasting (MRB) en BPM, terwijl zakelijke rijders qua bijtelling in het 0% tarief vallen. Dankzij overheidssubsidies als de MIA-, KIA- en Vamil-regelingen is de Volt daarnaast ook voor ondernemers een aantrekkelijke investering, met een aanschafprijs die kan dalen tot €24.081.

Gunstige fiscale-aftrekregelingen
Met ondernemerssubsidies als de Milieu-investeringsaftrek (MIA), de KleinschaligheidsInvesteringAftrek (KIA) en de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) wil de overheid het gebruik van milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen door ondernemers stimuleren. Kortweg biedt de Milieu-investeringsaftrek (MIA) ondernemers de mogelijkheid hun fiscale winst te verlagen, waarbij een onderneming 36% van een investeringsbedrag, bijvoorbeeld de aanschaf van een Chevrolet Volt, in mindering kan brengen op de fiscale winst. Dankzij de KleinschaligheidsInvesteringAftrek (KIA) mag er vanwege een investering in bedrijfsmiddelen een extra investeringsaftrek van 28% worden gehanteerd. En dan is er de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL), waarmee ondernemers een investering op een willekeurig moment af kunnen schrijven. Door sneller af te schrijven verminderen bedrijven daarmee de fiscale winst en betalen ze minder belasting over dat jaar, met een aanzienlijk rente- en liquiditeitsvoordeel tot gevolg.

Overheid betaalt mee
Gebruikmakend van deze voorzieningen van de overheid betekent dat voor zakelijke kopers van een Chevrolet Volt tal van financiële en fiscale voordelen, vermits er uiteraard sprake is van een gezond bedrijfsresultaat. Concreet houdt dat bijvoorbeeld in dat de Volt, met een normale vanafprijs van €42.950, na aftrek van de voor bedrijven terug te vorderen BTW (€6.857) én de MIA- en KIA-subsidies, voor ondernemers al leverbaar is vanaf €24.081.

Een bijkomend voordeel is dat die investering dankzij de Vamil-regeling sneller en op een willekeurig moment afgeschreven mag worden, waarmee het bedrijfsresultaat en daarmee de zakelijke belastingaanslag een stuk lager uitvalt.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.