BMW i3 van Onderneem hem mee
Een uitgebreide proefrit, een manier om de BMW i3 aan de man te brengen, of toch een initiatief dat voor meer volledig elektrische kilometers zorgt? Het zal het midden houden tussen die drie.

Het lijkt een voor de hand liggende gedachte dat iedereen die elektrisch wil rijden dat zo langzamerhand wel doet. Er kon immers volop van subsidies – KIA, MIA, VAMIL, gemeentelijke aanschafsubsidie – worden geprofiteerd, waardoor het netto-bedrag van volledig elektrische auto’s op een aangenaam laag peil uitkwam. Desalniettemin is het aantal volledig elektrische auto’s beperkt tot 23.000. Een aantal dat aantal langzaam maar zeker groeit.

Daaraan wil BMW-dealer Hans Severs uit Woerden ongetwijfeld zijn steentje bijdragen. Het bedrijf zet een BMW i3 in onder de naam “Onderneem hem mee“. Dat betekent dat iedere ondernemer uit de regio contact mag opnemen om de i3 een tijdje te gebruiken. Vrijblijvend en kosteloos. Een korte introductie volstaat en daarna is het kilometers maken. Over het gebruik beslist het bedrijf dat de i3 leent. Het is natuurlijk een ideale manier om zoveel mogelijk medewerkers kennis te maken met elektrisch rijden. Ook wordt het aandragen van andere ondernemers die ge├»nteresseerd zijn in de BMW i3 gestimuleerd.

Een laagdrempelige manier om kennis te maken met de BMW i3, om sceptici te laten zien dat het rijbereik voor de dagelijkse ritten ruim volstaat. En waarschijnlijk ook om wat meer BMW i3’s op de weg te zetten.

De BMW i3 is overigens ook beschikbaar als deelauto, bijvoorbeeld bij Buurauto en OnzeAuto.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.