De trend van groei bij Fastned wordt niet doorbroken. Dat mag ook wel, gezien de behoorlijke uitbreiding van het aantal binnenlandse snellaadstations.

Vergeleken met het derde kwartaal van 2019 is in het derde kwartaal van 2020 een omzetstijging van 54 % behaald. In absolute cijfers is er met het opladen van auto’s een omzet van 1,6 miljoen euro behaald, over meer dan 167.000 laadsessies.

Dat komt neer op ongeveer tien euro per laadbeurt, waaruit blijkt dat maar weinigen bij Fastned stoppen om het accupakket helemaal vol te laden. Logisch, want daar is snelladen ook niet voor bedoeld.

In totaal heeft Fastned in Nederland 123 laadstations, terwijl de snellaadaanbieder in het buitenland slechts enkele locaties heeft. De snellaadtak van MisterGreen is overgenomen, hierdoor is het mogelijk om op 16 nieuwe locaties snellaadstations te exploiteren.

De helft van de Fastned-stations beschikt over snelladers die minstens 150 kW kunnen leveren, zodat met een aanzienlijk deel van de ev’s op maximaal vermogen wordt opgeladen.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.