Eindeloze groei, dat is wat Fastned kenmerkt.

Fastned is een vrij succesvolle exploitant van snelladers en ultra-snelladers. Hier te lande zijn de stations overal en nergens te vinden, in het buitenland komt de groei geleidelijk op gang. Fastned heeft locaties in Zwitserland, België en Duitsland. Expansie in Frankrijk is aanstaande.

Dat er best wat laadstations zijn te vinden, betekent nog niet dat duizelingwekkende cijfers worden gehaald. De omzet over het laatste kwartaal die aan opladen kan worden gerelateerd, bedraagt 1,9 miljoen euro (een stijging van 14 % vergeleken met hetzelfde kwartaal in 2019). In totaal is er 3,3 GWh aan energie geleverd, verdeeld over iets meer dan 194.000 laadsessies.

Michiel Langezaal, CEO van Fastned, over de cijfers:

“Als gevolg van de eerste lockdown-maatregelen, zagen we in maart onze afzet tot 70% afnemen. Sindsdien zijn de volumes aan het herstellen, aangedreven door een sterke onderliggende marktgroei. In het vierde kwartaal van 2020 zijn we erin geslaagd om de afzet van vóór Corona te overtreffen, ondanks de sterke lockdown-maatregelen in al onze markten. Wanneer deze restricties verdwijnen, verwachten we een versnelde groei. We blijven investeren in de uitbreiding van de capaciteit van ons netwerk om hier klaar voor te zijn.”

Ongetwijfeld kan ook in 2021 opnieuw groei worden verwacht. De stijging van het aantal ev’s op de wegen wordt voorlopig geen halt toegeroepen.

Beeld: Fastned bij de “Foodstrip” in Amsterdam Zuidoost, bij knooppunt Holendrecht


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.