Wyoming
De Amerikaanse staat Wyoming komt, in navolging van enkele andere staten, met een extra belasting op elektrische auto’s en plug-in hybrides om de misgelopen inkomsten op brandstofaccijnzen goed te maken.

Zijn we in ons eigen land druk bezig de fiscale voordelen op plug-in hybrides en -in een langzamer tempo- ook die op duurdere elektrische auto’s te verminderen, in de staat Wyoming betaal je als eigenaar van een stekkerauto juist meer belasting. Sinds deze zomer wordt daar namelijk een speciale EV tax geheven om de misgelopen inkomsten op brandstofaccijnzen te compenseren.

Nu zijn de brandstofaccijnzen in de Verenigde Staten een stuk lager dan hier en daarom kon ook de ev tax behoorlijk laag blijven: 50 dollar per jaar. In de Verenigde Staten kan elke staat zelf bepalen hoe ze belasting heffen op auto’s. Behalve Wyoming, hebben ook North Carolina, Georgia, Idaho, Washington, Colorado, Nebraska en Virginia al een extra belasting op elektrische en semi-elektrische auto’s, aldus Clean Technica.

Foto: PDTillman (creative commons)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

In Nederland betalen we ook gewoon belasting op elektriciteit hoor. Meer dan op brandstoffen….

Wow did not see that one coming…

De olie-industrie heeft weer een nieuwe stok gevonden om mee te slaan.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.