Autodealers in Ohio laten hun brood niet uit de mond nemen.

De Ohio Automobile Dealers Association is van mening dat de wet nooit toestemming heeft mogen geven voor Tesla Stores in Cincinnati en Columbus. Daarom hernieuwen zij hun pogingen om deze winkels in handen van de fabrikant te verbannen met een herziening van de dealer franchise wet.

Eind vorig jaar mislukte de poging van de belangenvereniging om de wet aan te passen. Het vuur wordt opnieuw aangewakkerd omdat de dealers bang zijn dat de toestemming voor Tesla Stores de mogelijkheid biedt aan andere fabrikanten om hetzelfde zakenmodel toe te passen. Hiermee zou de werkgelegenheid bij dealers en hun investeringen in de gemeenschap gevaar lopen.

Tesla vindt dat zij zich volledig aan de huidige wet houden en dat hun aanpak de bestaande dealers niet schaadt. Diarmuid O’Connell, Tesla vicepresident business development: “We zijn er niet op uit om het dealer business model onderuit te halen. Wij introduceren een nieuwe technologie op een manier die ons het meest effectief lijkt.” Een herziening van de wet zou leiden tot het beperken van de keuze voor consumenten, de competitie tussen merken afremmen en een monopoliepositie creĆ«ren voor dealers in Ohio.

De dealers willen de verkoop van Tesla’s niet verbieden, maar eisen dat de fabrikant zich houdt aan dezelfde regels die voor andere merken gelden. Tesla kan hierdoor hun winkels behouden, hoewel de groei wordt beperkt. Van de 48 staten met beperkingen voor dealers in handen van de fabrikant, maken 20 het Tesla-model moeilijk. (Via Automotive News)


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.