Het is geen echte poging geweest van Tesla om het ronderecord te halen, maar de Tesla Model S Plaid blijkt tijdens het betere testwerk eenvoudigweg opmerkelijk snel te zijn.

Dat een Tesla Model S Plaid snel is, mag maar amper een verrassing heten. Het aanbod aan nog snellere productieauto’s is niet bepaald groot, een enkele hypercar daargelaten. Toch is het fijn als een vrij gratuite uitspraak als het ware door een stopwatch wordt erkend.

Dat is gebeurd op het circuit Laguna Seca, in de Amerikaanse staat Californië. Met een prototype van de Tesla Model S Plaid is daar een rondetijd neergezet van 1:29,9 min. Er is geen elektrische auto die het rondje sneller heeft gedaan, ook bij een vergelijk met eender welke auto houdt de Tesla stand. Als wordt gekeken naar productievoertuigen, dan komt de Tesla Model S Plaid naar alle waarschijnlijkheid terecht in de top 5 van snelste auto’s op Laguna Seca.

De tijdopname is wat losjes gedaan, de beelden op YouTube komen van de ev-fans van The Kilowatts:

Indrukwekkend is het zeker en dan te bedenken dat Tesla tot meer in staat is. De Tesla Model S Plaid+ en de Tesla Roadster zijn immers in aantocht. Tegelijkertijd blijft het de vraag of het Tesla gaat lukken om een record neer te zetten op een van de meest gevreesde circuits van Europa, de legendarische Nürburgring in de Duitse Eifel.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.