Officieel: Volkswagen ID.6 is elektrische zevenzitter

En daar is het derde productiemodel binnen de ID-serie, de nieuwe Volkswagen ID.6!

In Shanghai gaat zo’n beetje de enige autoshow ter wereld van start. En daar onthullen meerdere autofabrikanten hun nieuwste modellen. Zo ook Volkswagen met de ID.6. Een elektrische auto die een maatje groter is dan de ID.4 en plaats kan bieden aan maximaal zeven inzittenden.

Officieel: Volkswagen ID.6 is elektrische zevenzitter

In tegenstelling tot de ID.4, komt de ID.6 alleen in China op de markt. Volkswagen heeft het voertuig in samenwerking met het Chinese FAW en SAIC ontwikkeld. De ID.6 komt in meerdere varianten op de Chinese markt. De ID.6 X is via de joint venture met FAW gemaakt, terwijl de SAIC variant ID.6 Crozz gaat heten.

Officieel: Volkswagen ID.6 is elektrische zevenzitter

De EV staat op het MEB-platform en is 4,87 meter lang. Dat is zo’n 300 mm langer in vergelijking met de ID.4. De ID.6 is een zeszitter, maar optioneel is zeven stoelen ook mogelijk. Qua motoren is er keuze uit meerdere varianten met een enkele of twee elektromotoren. Er is keuze uit een 58 kWh of een 77 kWh accupakket. De actieradius bedraagt maximaal 588 kilometer in de meest gunstige uitvoering. De actieradius is echter gebaseerd op Chinese wetgeving en is dus anders in vergelijking met de WLTP-test die we in Europa hanteren.

Zoals gezegd komt de ID.6 alleen in China op de markt. Hier gaan we de elektrische auto dus niet zien.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.