Officieel: dit is de elektrische Mercedes eSprinter
Alles wat je moet weten over deze elektrische bedrijfsauto.

Met het elektrificeren van het gamma wil Mercedes niet alleen de personenauto’s vergroenen. Ook de commerciĆ«le voertuigen van het merk krijgen een hybride aandrijflijn of gaan zelfs volledig elektrisch.

Dat laatste is gedaan met de Sprinter. De grote bedrijfswagen van het merk heeft er een elektrische variant bij gekregen onder de toepasselijke naam eSprinter. De elektrische Mercedes eSprinter heeft een 47 kWh accupakket en een elektromotor op de vooras. Het systeemvermogen ligt op 115 pk en 295 Nm koppel. Met name dat laatste is belangrijk. Het flinke koppel, dat al vanaf het begin meteen aanspreekbaar zal zijn, helpt om een beladen eSprinter moeiteloos in beweging te krijgen.

Officieel: dit is de elektrische Mercedes eSprinter

Standaard is de eSprinter begrensd op 80 km/u. Er komt echter een knop in het interieur waardoor je ook 100 of zelfs 120 km/u kunt rijden. Dit heeft uiteraard wel invloed op de actieradius. Met name als de bedrijfswagen beladen is. De actieraidus bedraagt 168 kilometer.

Naast het topmodel met een 47 kWh accupakket komt er ook een voordeliger instapmodel met een 35 kWh accupakket. Deze komt slechts 115 kilometer ver en is met name geschikt voor klussen in een stedelijke omgeving. Prijzen en beschikbaarheid zijn in dit stadium nog niet bekend.

Officieel: dit is de elektrische Mercedes eSprinter


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.