Nikola One
Gisteren is de semi-elektrische Nikola One onthuld. Deze Tron-achtige vrachtwagen heeft 1.000 pk en 2.000 Nm koppel. Met nul uitstoot, dus dit wordt interessant!

We lieten deze brute truck al eerder voorbij komen en waren enthousiast. Dankzij een waterstof brandstofcel worden 320-kWh lithium batterijen opgeladen, die de volledig elektrische aandrijflijn verzorgen. Dat zijn zes elektromotoren, ééntje voor elk wiel. Omdat al het koppel direct beschikbaar is, gaat de Nikola One van 0 naar 60 mph (100 km/u) in 30 seconden, ter vergelijking; een standaard vrachtwagen dat dat in 60 seconden (diesel).

Nikola One

Naast de state-of-art aandrijving wil men ook in het interieur een nieuwe trend zetten. Nikola beweert dat de truck beschikbaar zal komen met één of twee full-size bedden, een 40-inch gebogen 4K-televisie met Apple TV, Wi-Fi en 4G LTE-connectiviteit, evenals een full-size koelkast, vriezer en magnetron. Nice!

In de eerste helft van 2017 wil men beginnen met de bouw van een nieuwe fabriek. Vanaf januari 2018 wil men beginnen met het aanleggen van waterstof tankstations, in totaal moeten er 350 komen. Niet lang daarna moet de Nikola One op de weg te zien zijn. Er wordt gesproken over 2020, waarbij de fabrikant Fitzgerald zorg zal dragen voor de productie van de eerste 5.500 vrachtwagens.

Nikola One


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.