Zelfs de naar verluidt machtigste man op aarde in het land van de onbegrensde mogelijkheden “the greatest nation on earth” krijgt het niet voor elkaar om zijn doelstellingen op het gebied van elektrische auto’s te realiseren.

In een poging de afhankelijkheid van het zwarte goud ietwat af te bouwen, heeft de regering van Barack Obama tot op heden 2,4 miljard dollar geïnvesteerd. Doelstelling was (en is nog steeds) dat er in 2015 minstens 1 miljoen elektrische auto’s door de Verenigde Staten zouden rondrijden. Echter nu de tussentijdse balans wordt opgemaakt, is een aantal van 300.000 elektrische voertuigen in 2015 een veel meer realistisch aantal.

Momenteel crossen er zo’n 250 tot 300 miljoen auto’s door de VS. Een exact aantal is lastig te bepalen aangezien veel auto’s niet zijn geregistreerd. Rond 2015 zullen dat er grofweg 275 tot 325 miljoen zijn, waarmee het aandeel elektrische auto’s nog niet op één tiende procent uitkomt. Zelfs wanneer de doelstelling van 1 miljoen EV’s gehaald zou worden, heeft men nog een lange weg te gaan.

Dat het aantal EV’s achterblijft bij de doelstelling heeft vooral te maken met de economische tegenwind. Veel bedrijven gaan failliet, mensen raken werkloos en subsidies kunnen de gewone burger niet verleiden tot de aanschaf van de initieel duurdere en minder praktische (lees: actieradius) EV’s. Ook de productie van het aantal EV’s blijft achter bij Obama’s verwachting. Obama geeft het desondanks nog niet op en zal nog eens 4,7 miljard dollar investeren, ondanks dat de oorspronkelijke doelstelling met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid niet zal worden gehaald. (via: gas2)


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.