Zoe van NuTonomy
De toekomst is dichterbij dan je denkt; de zelfrijdende taxi nadert met rasse schreden.

Het klinkt wat strijdig. Een taxi neem je in de eerste plaats om door een capabele chauffeur, met een hoog serviceniveau, naar je plaats van bestemming gebracht te worden. Dat de praktijk wel eens anders is laten we gemakshalve maar even buiten beschouwing. Toch ontwikkelt de taximarkt zich in een rap tempo, zo maken bijvoorbeeld apps de beprijzing inzichtelijker.

Ook autonoom rijden is een ontwikkeling die de taximarkt niet ongemoeid laat. De chauffeur behoort uiteraard tot de grootste kostenposten. Vanuit een louter economisch perspectief is het bepaald niet ongunstig om hem of haar buiten dienst te steken, zeker als dit geen al te grote consequenties heeft voor de inzittenden. Hiermee is NuTonomy bezig. Al in het tweede kwartaal van 2018 wil dit bedrijf zelfrijdende taxi’s inzetten in Singapore. Hiervoor wordt samengewerkt met taxidienst Grab.

De chauffeur zal voorlopig nog aanwezig zijn om in te grijpen als de auto er niet meer helemaal zelf uitkoomt. Maar het tijdperk waarin mensen even ongemerkt als autonoom dwars door de stad worden gebracht nadert onvermijdelijk en dat door auto’s die zijn verworden tot algemeen bezit.

NuTomony is verder nog bezig met het autonoom maken van auto’s van PSA. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.