Nuro
Compact, vriendelijk en bedoeld voor de laatste bezorgkilometers.

Een hedendaagse Suzuki Super Carry? Het lijkt er qua formaat sterk op. Want het busje van Nuro is een compact ding, dat van huis tot huis rijdt om pakketten, boodschappen en al het andere dat via internet kan worden besteld af te leveren.

Het bedrijf Nuro is opgericht door twee voormalige Google-medewerkers. In 18 maanden werd het voertuig ontwikkeld. Het resultaat mag er zijn. Met een zwart vlak aan de voor- en achterzijde wordt de schijn gewekt alsof hier ruiten inzitten, maar dat is niet meer dan een optische illusie en een oefening in bescheidenheid. Dit autonome bezorgvoertuig wijkt niet al te stevig af van al het andere wat op de weg is te vinden. De breedte is nochtans de helft van de gemiddelde personenwagen. Het hengsel op het dak maakt het busje tot boodschappenmand; alsof de vorm iets van de inhoud moet prijsgeven. Uiteraard is dit ook een zinvol ontwerpelement, want hier zijn de verschillende sensoren te vinden.

Het busje biedt plaats aan 10 tassen. Naar wens kunnen kluisjes worden geïnstalleerd of kledingrekken. Eten bezorgen is ook mogelijk, want er kan ook worden voorzien in koeling of verwarming. Het voertuig is ontworpen voor de laatste bezorgkilometers, dus de stedelijke omgeving en buitenwijken.

Door Nuro is 92 miljoen dollar (74 miljoen euro) opgehaald voor de verdere ontwikkeling van het voertuig. Gaat dit de concurrent worden van de Toyota e-Palette? (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.