Nuna 8s haalt record
Zoveel mogelijk kilometers afleggen op zonne-energie, daarvoor is de langste dag van het jaar bij uitstek geschikt.

Dus werd de Nuna-zonnewagen in alle vroegte de RDW-testbaan in Lelystad opgestuurd. Met maar een doel, het maken van kilometers. Het ging daarbij om een optimum van snelheid en te halen afstand. Ook de zonnewagen heeft een accu voor de aandrijving van de elektromotor en die dingen kunnen uiteraard leeg raken.

De Nuna loopt al weer even mee, de laatste is de Nuna 8s met een gewicht van slechts 162 kg, een aerodynamische vormgeving en een buitengewoon goede werkend zonnepaneel. Dat zonnepaneel wordt door de studenten van de TU Delft het beste van de wereld genoemd. Om zo ver mogelijk te komen werden zo licht mogelijke bestuurders ingezet.

Om 5:19 uur ging de recordpogig van start en om 17:19 uur, dus precies 12 uur later was het wereldrecord gevestigd. Er is in totaal 882 km afgelegd. Dat is overigens geen enorme opgave geweest, want het team zet het eerste twaalfuursrecord voor zonnewagens neer. Andere teams met zonnewagens worden uitgedaagd het record te verbeteren, allicht waagt Solar Team Twente nog eens een poging.

Voor het Nuon Solar Team was deze recordpoging ook alvast een test voor de World Solar Challenge, die tussen 8 en 15 oktober in Australiƫ plaatsvindt.

Foto: @NuonSolarTeam op twitter


Meer lezen over: ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.