Het Nuon Solar Team is vandaag als tweede team over de finishlijn gegaan van de World Solar Challenge 2011 in Australie. Zonneracer Nuna6 moest alleen het team van Tokai University voor zich dulden. Dit Japanse team reed vanaf de eerste racedag op de koppositie en viel helaas niet meer in te halen.

De teams vertrokken op 16 oktober in het zonnige Australië. Er werd een afstand van 3.000 kilometer afgelegd van het noordelijke Darwin naar het zuidelijk Adelaide.

Teamleader Pier van Zonneveld:
“We hebben tot het laatst gestreden om de wereldbeker zonneracen. Tokai heeft de snelste auto gebouwd. Op de racestrategie wilden we ze pakken, dat is niet gelukt. In 2013 staan zij er weer en wij ook”.

Coureur Javier Sint Jago:
“We hebben alles uit Nuna6 gehaald wat er in zit. De laatste kilometers waren lastig en spannend vanwege de bewolking. Door het slechte weer kwam er nauwelijks energie binnen. Maar het is ons gelukt om als tweede over de finish te komen.”

Ook in 2009 eindigde het Nuon Solar Team op de tweede plek achter Tokai. Toen was het tijdsverschil veel groter, het team van de TU Delft reed toen een aantal uren achter het Japanse team aan. Nu is het team op ongeveer een uur achter Tokai gefinisht. Ook het UMSolar team van Michigan University finishte vandaag. Zij bezetten de derde plaats met een flinke achterstand op het Nuon Solar Team. De overige teams worden pas vrijdag 21 oktober in Adelaide verwacht. (bron: nuonsolarteam)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Knap gedaan, deden ze ook Belgen mee?

@vale46: yep, het Umicore Solar Team uit Leuven staat op de 11e plek in de Veolia World Solar Challenge (in totaal waren er 37 deelnemers).

@autoblogger: Heb ik ondertussen al via andere media vernomen, maar toch dank om te reageren.
Trouwens, waarom is het hier zo stil op Groen7?
Zijn er echt zo veel mensen die met oogkleppen rondlopen en spontaan bij het woord hybride beginnen kotsen voor ze het gelezen hebben?

@vale46: geen dank.

Er is wellicht nog weinig interesse voor dit soort nieuws, behalve als het fiscale voordelen met zich meebrengt;)

@autoblogger: Haha!
Begin alvast maar met een ‘kooptip’ rubriek 😉

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.