Vanaf 1 december 2012 betalen de elektrisch rijders bij Nuon geen abonnementskosten meer voor opladen bij een openbaar oplaadpunt. Mensen met een Nuon oplaadpas betalen vanaf dan alleen voor de afgenomen groene stroom. Voor de klant worden de kosten daarmee voorspelbaar en inzichtelijk.

Nu betalen elektrisch rijders met een Nuon oplaadpas nog een vast bedrag per maand en daarnaast een kWh tarief voor de afgenomen groene stroom. Vanaf zaterdag 1 december 2012 zijn de vaste abonnementskosten verleden tijd:

• De maandelijkse abonnementskosten van €7,95 komen te vervallen.
• De verbruikskosten worden €0,23 ex. btw per kWh (€0,278 incl. btw).

Nuon rekent de stroom dus af per gebruikte kWh. De verbruikskosten worden 0,23 euro per kWh, exclusief BTW. Inclusief BTW is dat 0,278 euro. Manager Emobility Nuon, Joris Hupperets, laat weten: “In de praktijk betekent dit dat ongeveer 95 procent van de Nuon-pashouders goedkoper uit is ten opzichte van het oude tarief. Het afschaffen van de abonnementskosten maakt de oplaadpas ook aantrekkelijker voor elektrisch rijders die er relatief weinig gebruik van maken.

Andere aanbieders van oplaadpassen zijn The New Motion en de ANWB.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

@zach: leuk en aardig dat die vaste abonomentskosten verledentijd zijn, maar hebben ze dat niet gewoon weer doorberekend in de verbruikskosten? niet oneerbiedig bedoeld, maar ik zie namelijk niets staan over wat de verbruikskosten waren voor 1 december.

snelle research (google.nl) levert namelijk het volgende op: “De Amsterdamse aanbieders Nuon/Heijmans en Essent brengen u, naast een abonnementstarief, maximaal €0,25 per kWh in rekening. Andere aanbieders brengen u mogelijk andere kosten in rekening.” [ http://www.amsterdam.nl/parkeren-verkeer/amsterdam-elektrisch/opladen/oplaadpas-tarieven/ ]

oftewel, in A-dam kostte het me 25 cent incl btw, en nu berekend nuon de hele boel dus gewoon door? tsja..

beste groen7 redactie: zijn jullie nou echt grootverbruikers van wiet? ik vind het namelijk erg jammer dat de kwaliteit van journalistiek achteruit gaat..

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.