Nissan LEAF laden bij Nuon
Nuon introduceert met hun nieuwe Laadpunten App onder andere ‘EV-tiquette’, een manier om afspraken te maken met andere elektrisch rijders over gebruik van een laadpunt.

Elektrisch rijden is booming. Het is schoon, zuinig en stil. Er rijden dan ook al meer dan 30.000 elektrische auto’s in Nederland. De populariteit van ‘groen’ rijden kent ook een keerzijde: als het oplaadpunt dat u wilt gebruiken bezet wordt gehouden door een andere auto. Vooral als deze al lang is opgeladen waardoor de auto onnodig ‘uw’ plek bezet houdt.

Dit is één van de grootste ergernissen bij elektrisch rijders. Hoe mooi zou het zijn als de betreffende mede-elektrisch rijder via zijn telefoon wordt bericht dat iemand anders daar graag wil opladen? En dat u netjes een berichtje terugkrijgt zodra het gewenste oplaadpunt vrijkomt? Vanaf nu is dit mogelijk met de Nuon Laadpunten App. Nuon noemt dit ‘EV-tiquette’: onderling netjes afstemmen wie er kan laden. Zo worden ook de oplaadpunten optimaal gebruikt.

Favorieten instellen

Naast het communiceren met andere elektrische rijders kan er ook een alert worden ingesteld. Als een oplaadpunt weer beschikbaar is of wanneer er een nieuw oplaadpunt is bijgekomen in de buurt, ontvangt u een melding. De Nuon Laadpunten App helpt om beschikbare oplaadpunten in de buurt (binnen Nederland) snel te vinden. Het oplaadpunt kan ook worden ‘gevolgd’: mocht het bezet raken terwijl u ernaar onderweg bent, dan ontvangt u een melding. Daarnaast kunnen favoriete oplaadpunten worden ingesteld, om te zien of deze punten vrij zijn.

De Nuon Laadpunten App is gratis te downloaden voor Android en Apple smartphones.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Nu nog alle laadpunten toevoegen. Zo te zien ontbreken er nog al wat

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.