De combinatie Nuon/Heijmans gaat vanaf juni 2013 tweehonderd openbare oplaadpunten voor elektrisch vervoer plaatsen in Noord-Holland en Flevoland.

Het is de eerste stap naar schatting totaal duizend laadpunten in de regio. Nuon gaat ook groene stroom leveren aan de elektrisch rijders. Opdrachtgever is de Metropoolregio Amsterdam, het samenwerkingsverband van 35 gemeenten in deze twee provincies.

Er is een sterk toenemende vraag naar elektrische oplaadpunten in de provincies Noord-Holland en Flevoland. Veel bewoners en bedrijven hebben al op korte termijn een openbaar laadpunt nodig voor het opladen van een elektrische auto. De Metropoolregio Amsterdam (MRA) heeft vijf partijen gevraagd een offerte uit te brengen voor levering van 200 openbare oplaadpunten. Dit aantal zal naar verwachting uitgroeien naar ongeveer 1000 laadpunten. De combinatie Nuon/Heijmans is uiteindelijk hiervoor geselecteerd. De eerste oplaadpalen worden al binnenkort geplaatst.

Het aantal elektrische auto’s neemt in Nederland flink toe. Er rijden nu in Nederland ruim 8.000 auto’s ‘met een stekker’ rond. Dit jaar komen hier naar verwachting nog eens 15.000 tot 20.000 nieuwe voertuigen bij. Huib Morelisse, CEO van Nuon:

Met meer dan 10.000 laadsessies per maand is het publieke oplaadpuntennetwerk in Amsterdam een enorm succes. Zowel bij elektrisch rijders als Car2go gebruikers. Er staan inmiddels 350 van onze oplaadpunten in de stad en het gebruik stijgt nog elke maand. Nuon en Heijmans werken sinds 2010 succesvol samen in het realiseren van openbare laadpunten en het leveren van de bijbehorende diensten. Erg positief dat we dit opnieuw mogen doen voor de hele Metropoolregio.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Super goed nieuws! Ik hoop dat dit ook 63A palen worden waar twee aansluitingen op zitten met 3x32A (22kW).

Dat is namelijk érg fijn voor ZOE en Model S rijders, die kunnen daar dan lekker snel stroom tappen.

De nieuwe Leaf ondersteund ook 32A laden op een enkele fase, dus voor hen gaat het daar ook twee keer zo snel.

In Amsterdam zijn de palen van Nuon al 32A, dus ik hoop deze ook.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.