Zuinige dieselauto’s komen met terugwerkende kracht ook in aanmerking voor een nihilbijtelling. Daarmee volgt demissionair staatssecretaris Weekers van Financiën naar eigen zeggen de laatste ontwikkelingen in de autobranche. Volvo valt hiermee met de neus in de boter, want de V60 Plug-in Hybrid is vooralsnog de enige auto die binnen de dieselnormen valt.

In de Autobrief is aangekondigd dat voor auto’s met een CO2-uitstoot van niet hoger dan 50 gram per kilometer vanaf 1 januari 2012 een nihilbijtelling geldt. Ten tijde van het verschijnen van deze Autobrief was de verwachting dat er dieselauto’s niet aan deze norm zouden voldoen.

Inmiddels is de techniek zo ver gevorderd, dat ook dieselwagens minder dan 50 gram CO2 per kilometer kunnen uitstoten. “Vandaar dat ik in de Fiscale verzamelwet heb opgenomen dat ook auto’s die op diesel rijden voor een nihilbijtelling in aanmerking kunnen komen,” aldus Weekers. “Ik wil techniekneutraal stimuleren.”

De V60 plug-in Hybrid, met een brandstofverbruik van 1,9 l/100 km, stoot 49 gram CO2 per km, en zal de eerste dieselauto worden die van de 0%-regeling profiteert. Eind dit jaar komt hij op de markt met een vanafprijs van 64.695 euro.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.