Noorwegen schrapt voordelen voor EV's voor een deel
Noorwegen heeft de grens van 50.000 elektrische auto’s bereikt en dat heeft gevolgen voor de subsidiëring vanuit de overheid.

Eigenaren van EV’s kregen in het Scandinavische land behoorlijk wat voordelen, die niet alleen fiscaal van aard waren. Naast het vrijstellen van elektrische auto’s voor bijvoorbeeld het betalen van tol en belastingen mochten dergelijke wagens op veel plekken gratis parkeren en gebruikmaken van busbanen.

Nu het magische aantal van 50.000 stuks is bereikt, worden de stimulerende maatregelen stukje bij beetje teruggeschroefd. De belastingvoordelen zullen in elk geval tot en met 2017 nog blijven bestaan. Per 2018 zullen EV-rijders wel 50% wegenbelasting moeten betalen, in 2020 zullen ze het hele tarief moeten aftikken.

Ook wordt het gratis parkeren en het gebruik van busbanen aan banden deels aan banden gelegd. Gemeenten mogen voortaan zelf beslissen op welke plekken en wanneer ze dergelijke voordelen toestaan.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Brekend news: zojuist van een Noorse Tesla kollega gehoord dat de regering aldaar heeft besloten niets aan de bestaande incentives te veranderen tot einde 2017.

De voordeeltjes als “op de busbaan mogen” worden wel “aangepast” (ik denk dat dat regering-speak is voor “we kappen ermee”). Dit omdat de bussen en taxi’s erg last hebben van al die EV’s voor hun neus.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.