Vulpistolen voor fossiele brandstoffen
Een radicale keuze of volstrekt verklaarbaar?

Nederland scoort heel behoorlijk als het om verkoopcijfers van elektrische auto’s gaat, in Noorwegen gaat het zo mogelijk nog beter. Ook het laatste land heeft de nodige stimuleringsmaatregelen. Baas boven baas. Het is allesbehalve toevallig dat er nu in Noorwegen een pompstation is waar fossiel definitief is doodverklaard. Benzine en diesel zijn er niet meer te verkrijgen. In plaats daarvan staan er snelladers die stroom leveren, het is dus een écht snellaadstation geworden. Een prima wijze om het bestaande bouwwerk zinvol te blijven gebruiken.

Het gaat om een vestiging van Circle K, dat is een van de grotere brandstofaanbieders van Noorwegen. Wereldwijd heeft het bedrijf 16.000 vestigingen. Niet verwonderlijk is dat het snellaadstation middenin Oslo te vinden is. Het tankstation zelf is uiteraard niet de meest bruisende omgeving, maar de ev-eigenaars hoeven niet duimendraaiend te wachten tot het accupakket weer voldoende vol is geladen. Een supermarkt is direct in de buurt te vinden en verder is het restaurantaanbod ook vrij behoorlijk. Al met al lijkt het een prima oplossing voor alle Osloërs die een eigen laadplek moeten ontberen en evenmin gemakkelijk op een semi-publieke parkeerplek kunnen opladen.

In Nederland is zoiets nog niet vertoond. Wel is de vorm van Fastned-stations verwant aan die van het tankstation en heeft ook onze nationale snellaadaanbieder eveneens stedelijke locaties. (Via: teslarati.com)


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.