Ho-Pin Tung Formule E
De Nederlandse coureur Ho-Pin Tung heeft onlangs zijn eerste kilometers gemaakt in de Spark-Renault SRT_01E.

Dit gebeurde op de Zuid-Spaanse circuit van Monteblanco. Tung reed drie racesimulaties en toonde zich onder de indruk van de nieuwe raceklasse, waarin vanaf september om het FIA Formula E kampioenschap zal worden gestreden. Ho-Pin Tung was gevraagd om de auto te komen testen in de laatste grote testsessie voordat de strijd om het kampioenschap losbarst.

Ho-Pin, die een drukke agenda heeft met zijn deelname aan de wedstrijden om de Porsche Carrera Cup Asia, de 24 uurs race van Le Mans, de Asian Le Mans Series en aan het United SportsCar Championship in Amerika, heeft ruime ervaring in single seaters. Hij was test- en reserverijder bij het Renault Formule 1-team, hij reed drie seizoenen GP2, in Superleague Formula en was Formule-3 kampioen.

“Ik ben onder de indruk van de auto. Er zal nog wel hard gewerkt moeten worden om alles klaar te krijgen voor de tien races die gepland staan, te beginnen in Beijing. De ontwikkelingen gaan erg snel en dit zou zo maar de toekomst van de autosport kunnen zijn”, aldus Ho-Pin Tung. De coureur kan nog niets zeggen op de vraag of en zo ja wanneer hij in deze toekomstklasse mee gaat doen.

Ho-Pin Tung Formule E

UPDATE: Video! Klik HIER voor de bewegende beelden.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.