NLE
De Nederlandse Energie Maatschappij gaat inzetten op snellaadstations langs de Nederlandse snelwegen.

Daarmee is de NLE de eerste energieleverancier dat inzet op eigen laadstations. Tevens is de NLE nu een nieuwe concurrent voor Fastned, dat beschikt over een breed netwerk aan snellaadstations in Nederland en Europa.

Het eerste snellaadstation van de NLE zal langs de A13 bij Delft komen te staan. Deze is tot stand gekomen in een samenwerking met MisterGreen Electric Lease. Het station moet over een maand operationeel zijn. De twee bedrijven hadden al eerder een grote samenwerking. In maart werd bekend dat MisterGreen en de NLE samen een inkoopcombinatie habben gevormd om de Tesla Model 3 naar Nederland te halen.

Het snellaadstation bij Delft biedt laadmogelijkheden voor twee elektrische auto’s. In een halfuur moet de accu zo’n 80 procent geladen zijn. Op het dak van het laadpunt zijn 39 zonnepanelen ge├»nstalleerd om het station van energie te voorzien.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Succes daarmee, van de 335 verzorgingsplaatsen langs de snelweg heeft Fastned concessies voor 201 laadstations. Mister Green maar voor 10…

@lennart81: MisterGreen heeft 25 concessies waarbij vooraf de focus is gelegd op A-locaties in de Randstad (langs snelwegen dus). Daarnaast zie ik het niet als concurrentie, er zitten totaal verschillende business modellen achter.

Is dit nog wel zinvol? De investering is aanzienlijk en over een paar jaar is er meer behoefte aan waterstoftankstations… tenminste dat denk ik.

Waterstofauto’s zijn veel duurder dan full ev’s maar er zal plek zijn voor beide en dan maar kijken waar de nederlander voor gaat gemak van snel tanken of voor zijn portemonnee. Ik denk dat ik het antwoord al weet.

@kobus1967: Ik denk dat ik het antwoord ook al weet haha!

Daarnaast zal de actieradius van een gemiddelde EV alleen maar toenemen waardoor tussentijds opladen steeds minder belangrijk wordt. Het traditionele ’tanken’ wordt minder relevant en steeds meer manieren om een EV op te laden komen beschikbaar.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.