elektrische verhuiswagen
Maar liefst 32 bedrijven lieten begin april hun plannen en producten zien op de Hannover Messe, één van de grootse innovatie- en technologiebeurzen ter wereld. Inmiddels zijn er veelbelovende zakelijke contacten gelegd.

Duitsland zet flink in op elektrisch vervoer. De komende jaren investeert het land 17 miljard euro op het gebied van elektrisch rijden. “Dat is een interessante ontwikkeling, waar het Nederlands bedrijfsleven van kan profiteren”, meent Philippe van der Beesen, adviseur bij RVO.nl. “In de ontwikkeling van onder meer laadinfrastructuur, E-tweewielers en componenten lopen we wereldwijd voorop. We kunnen de Duitsers dus goed helpen hun ambities te verwezenlijken.”

Holland e-Mobility

Om de Duitse markt te overtuigen van de Nederlandse kennis en kunde werd voor de Hannover Messe de Holland e-Mobility stand ingericht. “Dit was op initiatief van het Formule E-Team, een platform voor elektrisch vervoer. De provincies Friesland, Noord-Brabant en de gemeente Rotterdam waren medefinancierders”, zegt Van der Beesen.

“Met 32 ondernemingen konden we ons krachtig presenteren, met op de wand van de stand een duidelijke boodschap: Nederland is de pilotfase voorbij, we zijn klaar om elektrisch vervoer te vermarkten.” Een elektrische verhuiswagen van Aad de Wit Verhuizingen naar Duitsland vervoerde het standmateriaal.

Veel contacten

De beurs leverde interessante contacten op. Van der Beesen: “Er waren uitwisselingen met stands van Bundesländer zoals Beieren en Baden-Württemberg. Er werd gesproken met Duitse belangenorganisaties. En het consulaat in München schakelden we in voor hun netwerk met Duitse bedrijven.”

De reacties van onze standhouders waren enthousiast. “We hebben hier vele nog uit te werken contacten aan overgehouden”, zegt Eric Beers van Hytruck, leverancier van de elektrische verhuiswagen. “Omdat we de truck op de beurs mochten plaatsen, hebben wij geweldig veel extra aandacht kunnen krijgen. Echt fantastisch!”

Ook Bob Bouhuijs van technisch bedrijf Heliox was enthousiast: “Concreet heeft het ons ontwikkeling- en productiecontracten opgeleverd. En toegang tot netwerken en versteviging van bestaande relaties. De stand was een geweldig initiatief.”

Duits bezoek Ecomobiel

De Hannover Messe is niet zonder gevolg gebleven. Volgens Van der Beesen zijn de eerste offertes al richting Duitsland gegaan. “Bovendien brengt een delegatie van Duitse bedrijven in oktober een bezoek aan de vakbeurs Ecomobiel.”


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.