De scooterfabrikant verbreedt het blikveld, door meer vervoersvormen te gaan aanbieden voor de stedelijke omgeving.

NIU RQi-GT

NIU is een Chinese fabrikant van scooters. Dat is allemaal leuk en aardig, echt snel gaat het niet.

Mogelijk is daarom een motorfiets op de Consumer Electronics Show in Las Vegas te zien. Denk dan niet direct aan een zware machine. De NIU RQi-GT wordt aangeduid als urban performance motorfiets, met een elektromotor die goed is voor een vermogen van 30 kW (41 pk). Er zijn twee accupakketten aanwezig, met een gecombineerde capaciteit van 6,5 kWh. Dat levert een rijbereik op van ongeveer 130 kilometer (80 mijl). Dat is voldoende voor de gemiddelde forens. Het ontwerp kan worden gekenschetst als strak, hoekig en (wellicht wat te) sportief. De topsnelheid komt overigens uit op liefst 160 km/u (100 mp/u).

Iets compleet anders is de NIU TQi-GT, wat oneerbiedig gesteld is dit een kruising van een BMW C1 en een Renault Twizy. Driewielig voor voldoende stabiliteit en met een overkapping, om droog te kunnen zitten zo lang de wind niet verkeerd staat. Dit zou wel eens comfortabel vervoer kunnen zijn. Opmerkelijk is dat de TQi-GT zelfrijdende kwaliteiten heeft en kan parkeren zonder dat ingrijpen nodig is. Het driewielige voertuig kan een topsnelheid van 80 km/u (50 mp/u) halen, ook voor dit ding wordt een rijbereik van 130 kilometer (80 mijl) opgegeven.

De beide vervoersvormen zijn uiterst modieus, want zeer connected. Bluetooth is een vanzelfsprekendheid, het accupakket is deel van het Internet of Things, 5G is aanwezig. Waar de aanduiding GT aan wordt ontleend, is een raadsel.

Beeld: boven NIU RQi-GT, hieronder NIU TQi-GT


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.