NIU N-GT
De naar eigen zeggen best verkopende fabrikant van elektrische scooters komt met een nieuwe modelgeneratie.

De elektrische scooter kan rekenen op een toenemende populariteit. De milieuzones rukken op, tweetaktbrommers raken uit de gratie. Reden genoeg om over te stappen op een elektrisch vervoersmiddel. Voor hen die weinig zin hebben om zich in het zweet te trappen en zonder krachtsinspanning vooruit willen komen is er de scooter.

Bijvoorbeeld van NIU. Sinds 2015 heeft deze fabrikant van elektrische scooters wereldwijd een kleine 400.000 stuks verkocht. Er zijn nu twee nieuwe modellen gepresenteerd. Dit zijn de NIU N-GT en M+. De N-GT heeft een elektromotor van Bosch die een vermogen van 3 kW (4 pk) levert, het accupakket heeft een capaciteit van 2,1 kWh. Het rijbereik komt uit op 130 kilometer. Het dashboard is zoals de mode voorschrijft tabletachtig. De NIU M+ is geschikt voor twee personen, voorganger M bood slechts plaats aan één persoon. In dit geval levert de elektromotor van Bosch een vermogen van 1,2 kW (1,6 pk) en een accupakket van 2 kWh. Met deze scooter moet het mogelijk zijn om ongeveer 100 kilomter af te leggen. De beide nieuwe NIU’s zijn in vanaf 2019 in Nederland verkrijgbaar.

Vrij gebruikelijk is het om een app te bieden. In geval van NIU is het batterijgebruik en de geschatte actieradius op te vragen. Ook wordt er een track & trace-functie geboden, om het kostbare vervoersmiddel als de wiedeweerga op te sporen in geval van diefstal.

Concurrentie komt onder meer van Unu en op termijn ook van Vespa.

NIU M+

Beeld: openingsfoto NIU N-GT, hierboven de NIU M+


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.