Nissan
De Engelse Nissan-fabriek waar onder andere de Leaf wordt geproduceerd krijgt duizenden zonnepanelen.

Met 19.000 zonnepanelen is de nieuwe energiecentrale van de fabriek in Sunderland nu volledig operationeel. De zonne-energiecentrale is gebouwd naast de tien windturbines die al stroom leverden voor de Nissan-fabriek in Sunderland. Hier worden de Nissan Leafs voor Europa en de batterijen voor deze auto geproduceerd.

De Japanse autofabrikant begon met de integratie van hernieuwbare energiebronnen in 2005. Toen zijn bij de fabriek in Sunderland de eerste windturbines geplaatst. De tien windturbines leveren 6,6 MW elektriciteit. Met de 4,75 MW van de nieuwe zonne-energiecentrale komt het totaal aan in Sunderland opgewekte hernieuwbare energie op 11,35 MW. Dat is 7 procent van de elektriciteitsbehoefte van de fabriek, genoeg voor de productie van 31.374 auto’s per jaar.

De zonne-energiecentrale is ontwikkeld door European Energy Photovoltaics en is gebouwd in de lus van de testbaan bij de fabriek in Sunderland. De centrale levert alle opgewekte stroom aan de fabriek. De fabriek zorgt voor bijna 40.000 banen in auto-ontwerp en ontwikkeling, productie, onderdelendistributie, sales & marketing, in het dealernetwerk en in de toeleveringsindustrie.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.