Nissan Leaf met surfuitrusting
De Japanners verkeren in een opperbeste stemming. De Leaf gaat als de spreekwoordelijke zoete broodjes over de toonbank.

Dat hoort ook niet anders te zijn, in geval van een Leading, Environmentally friendly, Affordable, Family Car. De oude was al een verkooptopper en dat geldt ook voor de nieuwe. In totaal zijn tot aan deze maand 100.000 Nissan Leafs geleverd. Mondiaal staat de teller op 320.000 stuks, waarmee de Leaf de bestverkopende van alle elektrische auto’s is.

Het honderdduizendste exemplaar is afgeleverd aan Susana de Mena uit Madrid (Spanje). Die er naar eigen zeggen twee jaar over heeft gedaan om een elektrische auto uit te zoeken, maar uiteindelijk onvermijdelijk bij Nissan is uitgekomen.

De nieuwe Nissan Leaf is in Europa al 37.000 keer besteld. Reden voor Gareth Dunsmore, hoofd elektrisch rijden bij Nissan Europa, om te spreken van een massamarkt voor elektrisch rijden. Het ontbreken van actief temperatuurbeheer van het accuakket en dientengevolge wat strubbelingen met snelladen lijkt de verkopers niet te weerhouden van de aanschaf. Uiteindelijk doet Nissan ook gewoon een prima aanbod. Voor iets meer dan dertigduizend euro wordt er een ruime elektrische auto geboden met een accupakket van 40 kWh, dat laatste doet de concurrentie Nissan (nog) niet na.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.