Nissan LEAF
Voor Nissan representeert de elektrische LEAF een duurzame toekomst in emissievrije mobiliteit, maar hun toewijding aan het milieu eindigt hier niet.

De LEAF heeft bijgedragen aan een CO2-reductie van 151.000 ton sinds zijn introductie in 2010 (gebaseerd op 54% van de verkopen), maar het engineering team van ’s werelds best verkochte EV wil verder gaan dan emissievrij. Zij werken aan een milieu-neutraal wagenpark.

“Het is emissievrij, maar als er te veel CO2 wordt uitgestoten tijdens de productie van de auto, kunnen wij het het een duurzame auto noemen”, aldus hoofd LEAF engineer Hidetoshi Kadota. “Om de planeet te beschermen en een auto te maken die duurzaam en milieuvriendelijk is, hebben wij als doel om gerecyclede materialen te gebruiken en LEAFs.”

Ongeveer 25 procent van de materialen in een LEAF van Japanse makelij bestaan uit gerecyclede materialen, waaronder staal, koper, aluminium en plastic. “Sommige klanten zijn bang dat het gebruik van gerecyclede materialen afbreuk doet aan de kwaliteit. Echter, wij zorgen dat deze onderdelen van gerecyclede materialen dezelfde kwaliteit hebben als onderdelen gemaakt van nieuwe materialen”, voegt Kadota toe.

Emissievrij en recycling begint bij één van de meest milieuvriendelijke, in massa geproduceerde auto op de markt. Het volgende filmpje gaat hierover.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.