Nissan Leaf
Nissan werkt samen met netwerkbeheerder Eaton aan een duurzaam systeem voor hergebruik van batterijen.

Het doel is ervoor te zorgen dat batterijen van elektrische auto’s in een tweede leven een rol kunnen spelen voor de elektriciteitsvoorziening. Nissan en Eaton combineren hun expertise op het gebied van lithium-ion-batterijen en netwerkbeheer. De bedrijven willen betrouwbare, betaalbare techniek voor energieopslag en -beheer op de markt brengen. De samenwerking is gericht op het ontwikkelen van commercieel aantrekkelijke energieopslag- en -beheerssystemen, zodat Nissans lithium-ion-batterijen na het gebruik in de voertuigen een duurzaam tweede leven krijgen.

De eerste module die wordt ingezet, combineert gebruikte LEAF-batterijen met Eatons Uninterruptable Power Supply-technologie (UPS) en zonnepanelen, die samen een zelfstandig energieopslag- en beheerssysteem vormen. Daarmee kunnen klanten hun energieverbruik en -aanbod beheren, ongeacht of ze zijn aangesloten op een energienetwerk of niet.

De opslag- en beheersmodule is een duurzame manier voor het opslaan en gebruiken van schone energie. Dit moet het gebruik van duurzame energie en een grotere stabiliteit en efficiency van het energienetwerk bevorderen. Eerder deze week zagen we al een soortgelijke aankondiging van Renault en Carwatt, die lithium-ion accu’s ook een tweede leven willen geven.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.