Carlos Goshn
Carlos Ghosn, CEO van Renault-Nissan, sprak zijn mond voorbij tijdens een interview op de Japanse TV.

In een interview werd Ghosn gevraagd of Nissan nieuwe accu-techniek aan het ontwikkelen is. Daar stemde de CEO mee in, maar details wilde hij niet kwijt. Toen de vraag kwam of de capaciteit van de huidige accu verdubbeld zou worden, volgde echter nog een ‘ja’. De blog ‘Daily Kanban’ ging op onderzoek uit en sprak een Nissan-engineer die het verhaal van Ghosn bevestigde.

Deze anonieme bron vertelde verder dat de nieuwe accutechnologie niet alleen het bereik verdubbelt, maar ook lichter én goedkoper is dan de accu in de huidige Nissan Leaf. Verre toekomstmuziek is het evenmin, al in de opvolger van de huidige EV van Nissan zou deze nieuwe accu een plaatsje kunnen krijgen.

Mochten deze geruchten inderdaad waar blijken te zijn, dan betekent dat een grote stap voor volledig elektrische voertuigen. Verdubbelt de range van een Leaf van 160 naar 320 kilometer, dan wordt de elektrische auto voor veel meer mensen een mogelijk alternatief. De waarden zijn nog altijd niet vergelijkbaar met die van een conventionele auto met verbrandingsmotor, maar met zulke ontwikkelingen ziet de toekomst van de EV er plots een stuk rooskleuriger uit.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Die 160km is in realiteit “100km als je rustig rijd”. Maar een verdubbeling zou dan wel 200km realistische kilometers betekenen.

Hopelijk is die batterij in bestaande Leaf’s in te bouwen.

@fijnkonijn: Elke ontwikkeling is mooi meegenomen en de praktische inzetbaarheid van een auto met 200km bereik is nog altijd een stuk groter dan die van een auto met 100km bereik. Verder hoop en verwacht ik dat de accutechnologie nog lang niet uitontwikkeld is.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.