Nissan Leaf in Engeland
Een steeds groter aandeel in de Europese verkoopcijfers. Want elektrisch rijden is de toekomst.

Laten we de welbekende spreuk er nog maar eens tegenaan gooien. Bovendien zijn de analisten van ING het met ons eens, zij denken dat de automarkt tegen 2035 volledig elektrisch is. De Franse milieuminister Nicolas Hulot wil in zijn land vanaf 2040 een verkoopstop van auto’s op benzine en diesel. Daarbij zijn de prijzen van elektrische auto’s aan het zakken. Het ziet er dus gunstig uit voor elektrisch rijden.

Dat heeft Gareth Dunsmore, Electric Vehicle Director bij Nissan Europe, verleid tot een uitspraak over de verkoopcijfers van zijn merk. Dunsmore verwacht dat in 2020 de elektrische Nissans goed zullen zijn voor 20 % van de verkopen van het merk in Europa. Dat betekent dat de verkoopcijfers fors moeten groeien, nu worden er jaarlijks niet veel meer dan 30.000 Leafs en e-NV200’s verkocht in Europa. Beide modellen worden vooral zakelijk gereden.

In het najaar wordt de nieuwe Nissan Leaf gepresenteerd. Er worden meerdere nieuwe elektrische Nissans verwacht. Bovendien moet het rijbereik fors toenemen, dat is het welbekende struikelblok dat mensen ervan weerhoudt om over te stappen op een elektrische auto. (Via: reuters.com)


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

“… elektrische Nissans goed zullen zijn voor 20 % …”

“… nu worden er jaarlijks niet veel meer dan 30.000 …”

Hoeveel is die 30.000 dan nu in %? Om een idee te hebben maal hoeveel dat moet…

Terechte opmerking. Ik heb de jaarlijkse verkoopcijfers van Nissan er eens op nageslagen. Klein probleem is dat Nissan onderscheid maakt tussen Europa en West-Europa. Eerstgenoemde is “Groot-Europa”, waar Rusland en de overzeese gebiedsdelen van Frankrijk ook deel van uitmaken. Ik weet niet over welk van de Europa’s het marktaandeel van 20 % gaat.

In Groot-Europa heeft Nissan 735,725 auto’s verkocht, in West-Europa waren het er in totaal 663,718. Het aantal volledig elektrische auto’s, dus Leafs en e-NV200’s? Slechts 23.000 stuks werden daarvan verkocht in Europa. De afgelopen jaren zijn de verkopen van de Leaf steeds met 11 % gestegen en die van de e-NV200 met 19 %. Heus zo beroerd niet voor modellen die alweer een aardige tijd meelopen, zeker als je bedenkt dat de e-NV200 alleen met een bescheiden accupakket van 24 kWh leverbaar is. Hoe dan ook moet de nieuwe generatie elektrische Nissans voor een aardige opleving gaan zorgen.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.