De wereldwijde verkoop van de Nissan LEAF is de 50.000 stuks gepasseerd. Daarmee kan de EV gezien worden als koploper in de elektrische revolutie.

Nissan heeft recent een paar hoogtepunten behaald. We sommen ze even op.

Snelladen
Onlangs is de eerste Nissan-snellader in België geïnstalleerd. Het snellaadpunt is afkomstig uit de partij van 400 snelladers die Nissan beschikbaar stelt voor de realisatie van een snellaadnetwerk in Europa. In totaal installeert Nissan vijfentwintig snelladers in België, op strategisch gekozen locaties. De snelladers zijn in beheer van Nissans mobiliteitspartner The New Motion en moeten een landelijk dekkend netwerk vormen. Het gebruik ervan is het eerste jaar kosteloos met de oplaadpas van The New Motion.

Nissan LEAF ‘verovert’ Italië
In Italië werkt Nissan samen met autoverhuurbedrijf Hertz en het Zweedse woonwarenhuis IKEA. Deze partijen zetten zich in voor de introductie van de Nissan LEAF in Italië. In Milaan heeft Hertz vier Nissans LEAF toegevoegd aan zijn verhuurvloot om de voordelen van emissievrije mobiliteit te presenteren aan de inwoners van deze stad. Om de elektrische rijervaring nog aantrekkelijker te maken, mogen de auto´s gratis worden geparkeerd in de binnenstad. Italianen die in het bezit zijn van een IKEA Family Card krijgen bovendien nog eens 20 procent korting op de huur van de auto en mogen gratis opladen bij het IKEA-filiaal in Milaan.

E-Car Club ‘verovert’ Verenigd Koninkrijk
In Milton Keynes, een plaats ten zuiden van Birmingham, zijn drie Nissans LEAF gekocht door E-Car Club, een partij die het elektrisch rijden in het Verenigd Koningrijk wil stimuleren. De auto´s zijn te huur voor leden van de club en staan centraal in de stad bij oplaadpunten paraat, zodat ze altijd klaar zijn voor gebruik. E-Car Club-leden kunnen online een Nissan LEAF reserveren. De kosten voor het gebruik bedragen 5,50 pond per uur (6,60 euro). Met behulp van hun clubpas kunnen de leden de auto activeren. Na gebruik dienen ze de auto weer aan zijn toegewezen oplaadpunt aan te sluiten. Binnenkort breidt de E-Car Club zijn activiteiten uit naar de stad Oxford, om uiteindelijk door te breken in heel het Verenigd Koninkrijk.

Sunderland
In het Verenigd Koningrijk begint de Nissan LEAF tevens aan een nieuw hoofdstuk. In Sunderland, waar in een nieuwe faciliteit geavanceerde lithium-ion-accu´s geproduceerd worden, zal later dit jaar ook de elektrische Nissan LEAF van de lopende band rollen. Nissan maakt zich ook op om de productieband in Noord-Amerika te starten. Samen met de fabriek in Japan zijn er dan drie fabrieken toegewijd aan de productie van ´s werelds meest innovatieve elektrische auto.

LEAF The Earth
In Nederland bewees Nissan dat het rijden met de Nissan LEAF nóg leuker kan zijn dankzij gratis zonne-energie. Tijdens LEAF The Earth, het eerste officiële Nissan LEAF-rijdersevenement, verzamelden 82 enthousiaste berijders van de elektrische auto zich in het Space Expo in Noordwijk. Daar wisselden ze ervaringen uit en namen onder begeleiding van televisiemaker Bavo Galama deel aan een vermakelijke EV Quiz. Ook astronaut Wubbo Ockels was aanwezig en vertelde over zijn visie op een toekomst waarin iedereen elektrisch rijdt. ‘Er is meer dan voldoende zonne-energie en we kunnen dat benutten voor van alles en nog wat. En dus ook voor leuke dingen zoals autorijden. Duurzaamheid kan prima samengaan met leuke dingen’, aldus professor Wubbo Ockels.

Nederland
In Nederland verloopt de realisatie van het snellaadnetwerk zeer voorspoedig. Nissan Installeert in samenwerking met The New Motion 40 snelladers op strategische locaties om de praktische bruikbaarheid van de Nissan LEAF te vergroten. Het gebruik van de Nissan-snelladers is tot en met 31 mei 2013 kosteloos voor eigenaren van een Nissan LEAF in bezit van een oplaadpas uitgegeven door The New Motion. Op de website www.leafhebbers.nl presenteert Nissan een actueel overzicht van de snelladers in Nederland.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Mooi concepts wat steed beter wordt.

Die snelladers in NL leuk, maar ze installeren in de nederlandse kop alleen maar 1 snellader in stad-groningen(A7).

En de rest staan er, schat ik zo, meer dan 150 km vandaan.
terwijl de andere in de buurt van andere snelladers meestal worden gezet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.