Afgelopen maandag werd Sylvie Leroy de 10.000ste Nissan LEAF-klant in Europa, een nieuwe overwinning voor ’s werelds best verkochte elektrische auto.

Leroy is een verpleegster die de LEAF zal rijden voor bezoekjes aan oudere patiënten. In het weekend gebruikt ze ‘m met haar familie. Ze haalde de auto op bij de Mantes-la-Jolie dealer nabij Parijs, waar ze woont. De koop werd afgerond na een testrit. Leroy was onder de indruk van de 100% elektrische auto.

Ik heb de auto gekocht omdat de rijkosten laag zijn. Dit is logisch, voor mijn werk. Ik had een goede familieauto nodig en ik wilde een emissievrije versie om mijn diesel hatchback te vervangen. De Nissan LEAF was de beste optie. Mijn familie stonden niet te springen om een elektrisch voertuig aan te schaffen, maar na het testritje vertelde mijn man dat hij ‘m naar zijn werk wil rijden. Hij zal de sleutels niet zo makkelijk van mij krijgen!

Als verpleegster weet ik wat voor effect de slechte luchtkwaliteit in Parijs heeft op mensen, dus het geeft een goed gevoel om te weten dat ik hier niet aan bijdraag door een elektrische auto te rijden. Ik zal ‘m voornamelijk voor mijn werk gebruiken, maar ik kijk er ook naar uit om de LEAF op de autotrein mee te nemen met mijn familie op vakantie in zuid Frankrijk deze zomer.

De Nissan LEAF is sinds maart 2011 te koop in een handjevol markten van Europa, maar wordt ondertussen door de hele regio aangeboden doordat de vraag naar elektrische voertuigen stijgt. Jean-Pierre Diernaz, Nissan directeur van EV’s Europa, is in zijn nopjes met de verkoop van de 10.000ste LEAF.

Dit is een belangrijk moment voor elektrische auto’s in Europa. Het komt op een moment dat het aantal verkopen van de Nissan LEAF in de regio momentum maakt. In maart verkochten wij meer dan 1.000 LEAFs, wat het tot de beste maand maakt sinds de lancering. In april was het zelfs de op één na best verkochte auto in Noorwegen.

We zien een verandering in de houding tegenover elektrisch vervoer nu meer mensen een EV aanschaffen en de infrastructuur zich steeds sneller ontwikkelt. We hebben dit record bereikt terwijl wij ons opmaken voor de marktintroductie van de nieuwe, in Europa geproduceerde Nissan LEAF met meer dan 100 verbeteringen.

De nieuwe Nissan LEAF, die in het Verenigd Koninkrijk wordt gebouwd, is vanaf volgende maand te koop in Europa. De veranderingen en upgrades waar Diernaz over sprak zijn gebaseerd op de feedback die de fabrikant kreeg van zijn klanten.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.