Nissan IDS
Nissan geeft in Genève ruim baan aan de zelfrijdende auto en de daarvoor benodigde technologie.

Een studie van een autonome auto, de IDS Concept, staat er als Europese primeur. Tevens geeft Nissan een visie op intelligente mobiliteit. Verder is er aandacht voor de rol die elektrische auto’s kunnen spelen binnen elektriciteitsnetten.

Nissan zet de eerste stap op weg naar autonoom rijden door in 2017 de QASHQAI met Piloted Drive-technologie in productie te nemen in de fabriek in Sunderland. Die is voorzien van “single-lane control”, een voorziening waarmee de QASHQAI op gelimiteerde snelheid in druk verkeer zelfstandig kan rijden op de snelweg.

Van de QASHQAI en de X-TRAIL staan ook twee concept-studies op de stand. Aan de hand van talrijke nieuwe designelementen en diverse materialen laat Nissan zien hoe de designtaal van deze Crossovers een dynamischere uitstraling kan krijgen.

Voor Nissan stijgen al zes jaar op rij de verkopen, met een nieuw Europees verkooprecord van 715.623 voertuigen in 2015. Daarmee is een marktaandeel van 4 procent bereikt. Dit jaar staat een aantal mijlpalen op de agenda, zoals het dertigjarige bestaan van de fabriek in Sunderland en het tienjarige bestaan van de fabriek in St. Petersburg. Het bewijst dat productie dichtbij de markt lonend is.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.