Er kan gebruik worden gemaakt van het uitgebreide laadnetwerk van Plugsurfing.

Schets van de Nissan Leaf

Wanneer wordt besloten een elektrische auto aan te schaffen en daarbij geen leasecontract hoort, dan is het zaak om zelf achter een laadpas aan te gaan. Een stukje plastic, creditcard- of druppelvormig, dat onmisbaar is om op te laden. Met een gewone betaalkaart valt bij de gemiddelde laadzuil nauwelijks wat uit te richten, uitzonderingen daargelaten.

Voor Nissan is de Nissan Charge-app ontwikkeld. In België, Nederland en Luxemburg zijn 85.000 laadpunten te vinden. Heel Europa heeft liefst 200.000 laadpunten te bieden. Het netwerk van Plugsurfing is daarmee heel behoorlijk. Ter vergelijking, het omvangrijke netwerk van NewMotion bestaat uit meer dan 150.000 laadpunten.

Gebruikers van Nissan Charge wordt een concurrerende prijs beloofd, zonder bijkomende kosten. De laadpas van Plugsurfing wordt gratis geleverd. De app biedt verschillende filtermogelijkheden, om altijd de meest geschikte lader voor het moment te kunnen opdiepen.

Als bekend mag worden verondersteld bestaat het elektrische modelaanbod bij Nissan uit de Leaf en de e-NV200. Bij de eerste kan worden geprofiteerd van een aanzienlijke korting, naast de aanschafsubsidie voor particulieren wordt kan nog eens op € 4.000 extra korting worden gerekend. De nettoprijs van een Nissan Leaf Acenta komt daardoor uit op € 28.990.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.