Nissan Leaf Nismo Concept
Omdat ook de nieuwe Nissan Leaf best wat sportiever kan.

De nieuwe Nissan Leaf ziet er behoorlijk goed uit. Het model is een stuk scherper vormgegeven dan zijn voorganger en het zwarte dak maakt de auto modieuzer dan die ooit was. Maar wat hier vaker aan de orde is gekomen, gaat ook op voor de Leaf. Voor het imago van de elektrische auto is het helemaal niet verkeerd als er wat sportiever ogende modellen op de markt komen. Dat heeft Nissan intussen ook in de smiezen. Op het Nissan Futures-evenement in Oslo laat het merk de Leaf Nismo zien, zo maakt @SteveFowler via Twitter wereldkundig.

Een sterk staaltje optische tuning. Want vooralsnog lijkt het er niet op dat er veel met de aandrijflijn is gebeurd. Wel is de Leaf voorzien van een andere voorbumper en sideskirts. De velgen zijn anders en de motorkap is voor een deel zwart. Verder zijn er her en der op de auto rode accenten te vinden. Het maakt de auto wat sportiever, maar eigenlijk is het verschil met de nieuwe Leaf niet eens enorm groot.

De aandrijflijn levert een vermogen van 100 kW (150 pk) en heeft een koppel van 320 Nm. Het zou interessanter te zijn als op dat vlak wat tuning plaatsvindt, zodat het met de Leaf leuk sprintjes trekken wordt. Stiekem blijft dat de aantrekkingkracht van iedere potente elektrische auto; het vermogen hebben om altijd hard vooruit te gaan.

Overigens was er van de vorige Leaf ook een schaap in heftige wolfskleren. Kijk maar eens naar DEZE Leaf Nismo RC.

UPDATE: de Leaf Nismo is officieel, meer info op autoblog.nl.


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.