Een trieste lotsbestemming in een zoektocht naar kostenbesparing?

We hebben het bericht niet onmiddellijk zien aankomen en het lijkt niet iets dat acuut staat te gebeuren, nochtans zou Nissan overwegen om de Europese markt te verlaten. Het merk is op zoek naar groei op de markten waar het nu al een belangrijke positie inneemt: thuismarkt Japan, China en de Verenigde Staten.

Onder het gesternte Carlos Ghosn, de gewezen topman van Renault-Nissan Carlos Ghosn, werd gezocht naar een innige samenwerking tussen Renault, Nissan en Mitsubishi en was het een agressief streven naar groei. Daar wordt nu van teruggekomen. Het is de bedoeling dat Nissan meer geld gaat verdienen en niet slechts vergroting van het marktaandeel tot doel heeft.

Volgens een ingewijde is het niet zomaar een besparing, in plaats daarvan wordt de operatie gerationaliseerd en is de zoektocht naar een nieuwe focus ingezet. Nieuwspraak en economisch denken geven blijk van naderende verandering bij Nissan.

Mocht Nissan Europa verlaten, dan zou het een verlies zijn binnen het segment van elektrische auto’s. Zowel de Nissan Leaf als de Nissan e-NV200 is aardig succesvol. (Via: reuters.com)

Beeld: Nissan Leaf


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.