Na eerder een grote aanbesteding in New York te hebben gewonnen, gaat Nissan het nu in Londen proberen met de NV200, het relatief brandstofefficiënte voertuig dat bovendien een elektrische variant heeft, waarvan bekend is dat deze in productie gaat.

De NV200, die volgens Nissan in zijn brandstofverbruik 50% efficiënter is dan andere taxi’s, moet vanaf 2014 gaan concurreren met de traditionele ‘black cabs’, die met hun ladderchassis en inefficiënte dieselmotor redelijk uitegrangeerd dreigen te worden. Vanaf 2013 wordt er in de Britse hoofdstad bovendien met een e-NV200-prototype getest. Heden ten dage gebeurt dit al in samenwerking met FedEx.

Een van de voorwaarden voor het inzetten van een voertuig als London Cab, is dat deze een draaicirkel van maximaal 7,62 meter (25 ft.) heeft. Om hier aan te voldoen moest Nissan de spoorbreedte aan de voorkant aanpassen.

De grootste troef van Nissan is de 1.5-liter diesel, afkomstig uit de Juke, die een fors lagere uitstoot (139 gram CO2 per kilometer) en beter benzineverbruik kent dan zijn directe concurrenten. Nissan heeft berekend dat er jaarlijks bijna 20 miljoen liter brandstof bespaard kan worden, als het hele wagenpark van het type NV200 is.

Bovendien is de aanstaande elektrische variant een flinke troef, zeker in een stad als Londen, met zijn congestion zones. Per dag kent het taxiverkeer er 300.000 passagiers.

 


Meer lezen over: , , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.