Note
De Note, maar dan met een hybride aandrijflijn.

De Nissan Note is vooralsnog enkel verkrijgbaar middels een conventionele aandrijflijn, maar daar gaat mogelijk verandering in komen. Het Aziatische Nikkei maakt namelijk melding van een elektrificatie voor het model van de Japanse autofabrikant.

De verbrandingsmotor zal niet zijn geheel verdwijnen, maar de Note krijgt wel een hybride aandrijflijn in de vorm van een range-extender. Het gaat hier om een nieuwe hybride techniek. De verbrandingsmotor wordt enkel gebruikt om de batterij op te laden. De Note met een range-extender zou in november debuteren in Japan.

De aandrijflijn is een combinatie van twee werelden. Je hoeft niet zo vaak te tanken, aangezien de auto rijdt op de batterij. Daarnaast is er geen gedoe met een stekker, aangezien de verbrandingsmotor de batterij van juice voorziet. Volgens het bericht gaat de hybride Note ongeveer twee miljoen Yen kosten. Dat is omgerekend zo’n 17.500 euro.


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Snap niet waarom de schrijver meedoet aan het onder petrol heads populaire schoppen naar hybride auto’s. Misschien is het voor de schrijver pas goed als hij met een druk op een bij te leveren afstands bediening zijn hybride auto opdracht kan geven zichzelf op te laden. Scheelt een hoop tijd die hij anders zou doorbrengen met een stekker in een stopcontact steken.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.