Nissan Leaf
Wel een beetje opzichtig in het verkeer, niet?

We zitten midden in de feestmaand december en wellicht heb je thuis al een kerstboom staan. Nissan heeft ongetwijfeld ook een kerstboom op kantoor, maar voor de gelegenheid hebben ze ook de volledig elektrische Leaf tot kerstboom gemaakt.

De Japanse autofabrikant heeft de auto van lichtjes voorzien dat door teruggewonnen energie gevoed wordt. De lampjes gaan namelijk branden als de bestuurder van de Leaf op de rem trapt. De elektrische auto beschikt heeft een zogenaamd e-Pedal. Door te remmen regenereert de auto energie. In de B-mode doet de Leaf dit automatisch waardoor je minder gauw het rempedaal hoeft aan te raken wanneer je niet accelereert.

Het is nogal een attractie, deze Leaf. Volgens Nissan regenereert de auto binnen 18.000 gereden kilometers gemiddeld 744 kWh aan gratis energie. Genoeg om 266 kerstbomen met 700 gloeilampjes van één uur licht te voorzien. Of 297 ovens één uur lang voor te verwarmen. Dat staat gelijk aan 20 procent van het energieverbruik van een gemiddeld Europees huishouden (gemiddeld 3.600 kWh per jaar).

Een deelname aan het verkeer zou een stapje te ver gaan voor deze rijdende kerstboom. Het ziet er gezellig uit, maar of het ook de verkeersveiligheid ten goede komt..


Meer lezen over: , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.