Nissan Leaf
Is het moment gekomen om toe te slaan?

Vorig jaar wist Nissan in Europa 40.699 stuks van de Leaf te verkopen, genoeg om het predicaat meestverkochte elektrische auto te verdienen. De Leading, Environmentally Friendly, Affordable Family Vehicle is een allemansvriend. Praktisch en voldoende ruim. Tegen het einde van het jaar komt de Leaf e+. Met die auto wordt het wat eenvoudiger om grote afstanden te rijden, dankzij het accupakket van 62 kWh.

Uiteraard poogt Nissan ook deze dagen zoveel mogelijk Leafs aan de man te brengen en dat denkt men te kunnen doen door korting te bieden. De Nederlander is er nu eenmaal gevoelig voor. Een Nissan Leaf Acenta bestellen betekent een Leaf N-Connecta in ontvangst nemen, ofwel een rijkere uitrusting voor hetzelfde geld. Zaken als 17″-wielen, camera’s rondom, Bose-audio, en ProPilot-rijassistenten zijn dan gewoon standaard. Dat scheelt € 1.400. Wanneer er een auto wordt ingeruild, dan komt daar een inruilbonus van € 1.000 bovenop.

In Nederland staat de Leaf met een verkoop van 3.369 exemplaren in 2018 derde in het verkoopklassement van elektrische auto’s. Premium doet het nogal goed in Nederland.


Meer lezen over: , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.