Nissan Leaf in politiedienst
Waarom ook niet? Met een nieuwe Nissan Leaf is het vrij behoorlijk surveilleren in stedelijk gebied. Bovendien hoort het geboefte en ander gespuis niet dat de ordehandhavers op komst zijn.

En valt er natuurlijk goede sier te maken met elektrisch rijden. Dat alleen al is reden om er gewoon voor te gaan. De Nissan Leaf wordt ingezet bij Fukuoka Traffic Safety Association in Japan. Dat belooft niet direct een ruige toekomst, vol gevaar. Met de actieve jacht op criminelen zal het derhalve wel meevallen. De Leaf is ook moeilijk te vergelijken met de politie-Porsches die we in eigen land hebben gekend.

Gelukkig zijn natuurlijk overwicht en territoriumdrift geen doelen op zich bij de Japanse verkeersdienst en zijn elektrische auto’s hoe dan ook goed te gebruiken. In de prefectuur Fukuoka worden in totaal 22 Leafs ingezet. Een video daarvan check je op autojunk.nl.

Mondiaal rijdt de politie op veel plekken elektrisch. De politie in Luxemburg rijdt met een Tesla Model S, in Los Angeles wordt er (aardig weinig) met een BMW i3 gereden, in Oekraïne is de keuze gevallen op de Mitsubishi Outlander PHEV en in Portugal viel de keuze eerder al op een Leaf.

In eigen land is er door de KLPD dan weer gekozen voor een ronduit ouderwetse Audi A6, op diesel.


Meer lezen over: , , , ,

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten.